AEPIC i UEA es reuneixen amb la sub-direcció de Política Industrial de la Generalitat

octubre 23, 2019

L’Associació del polígon de les Comes i la Unió Empresarial de l’Anoia s’han reunit amb el sub-director general de Política Industrial de la Generalitat de Catalunya, Jordi Carbonell.

En la trobada, realitzada a la seu de la patronal comarcal, es va posar de manifest la millora de la imatge i percepció que l’entorn industrial i les seves empreses tenen ara per l’administració i la ciutadania, un canvi que ha afavorit i ha d’afavorir el desenvolupament de l’activitat econòmica. Davant la complexitat del tema terreny, Carbonell estava al cas de la realitat comarcal, de les polèmiques i situació al voltant de tots els polígons i projectes relacionats que s’han anat parlant al llarg dels anys, i va explicar que  s’ha elaborat el SIPAE, una base de dades de 1436 polígons d’activitat econòmica de Catalunya, inclosos els de l’Anoia que tenen més de ½ Ha., destacant que la comarca té un parc de sòl industrial molt petit i parcel·lat.

Pel que fa a la normativa, va avançar que s’està treballant en un esborrany de la Llei de Polígons, que proporcionarà eines i estratègies normatives i legals pel desenvolupament de l’activitat en àrees industrials com Les Comes, i va mencionar el projecte de llei de “Foment de l’activitat econòmica en un entorn digital”. Diu que s’ha de tenir en compte, dins la previsió de creixement i canvi la transició cap a l’electro-mobilitat. Altres dels temes que van sorgir de la trobada, i que serviran també per marcar idees clau en el full de ruta de l’Associació, van ser al voltant de l’energia, amb conceptes com les plaques fotovoltaiques o la realitat de l’agregació de la demanda.

Amb la col.laboració de l’Ajuntament d’Igualada
© Copyright  AEPIC - Associació d'Empreses del Polígon Industrial Les Comes

envelopephone-handsetmap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram