Dinar de treball: Un polígon circular

maig 10, 2019

L’Associació del Polígon Les Comes, en col·laboració amb la Unió Empresarial de l’Anoia, ha realitzat aquest mes de maig un nou dinar de treball per tal de posar sobre la taula les possibilitats de la simbiosi industrial com a eina per a convertir un residu en recurs o per compartir actius i recursos propis.

Així doncs, en un dinar convertit en sessió de treball, diverses empreses d’AEPIC han compartit, reflexionat i llistat diversos recursos i possibles idees per a treballar conjuntament. Aquesta acció, emmarcada en el projecte Connexions en economia circular de la patronal anoienca. Sobre la taula s’ha posat la possibilitat existent de donar sortida a un projecte de simbiosi industrial gràcies a la col·laboració de la UEA, qui disposa d’un partida atorgada per l’Agència de Residus de Catalunya per desenvolupar un estudi previ d’un projecte en que dues empreses es vinculin a través d’una estratègia de simbiosi. En aquest sentit es fa una crida a que totes aquelles empreses que tinguin una idea o un projecte ho facin saber a APEIC o a la UEA.

La sessió ha permès, no només evidenciar que les empreses disposem de més recursos i residus que no tenim presents en el dia a dia, sinó que també s’han identificat interessos comuns i compartits com poden ser els punts de recàrrega per a vehicles elèctrics, la gestió dels residus d’oficina (assimilables a domèstics), la necessitat d’una zona d’aparcament per a vehicles grans o l’interès de donar sortida o aprofitament a serveis i recursos sobrers, que actualment és molt complicat.

Els assistents han valorat positivament la sessió i han quedat oberts a treballar les possibilitats que es generin una vegada posats sobre la taula, ja que es treballaran des d’AEPIC a partir de la seva vinculació amb l’estratègia d’Economia Circular de la Unió Empresarial de l’Anoia.

Amb la col.laboració de l’Ajuntament d’Igualada
© Copyright  AEPIC - Associació d'Empreses del Polígon Industrial Les Comes

envelopephone-handsetmap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram