L' AEPIC dona suport a l’Ajuntament d’Igualada per reclamar l’ampliació de l’Institut Milà i Fontanals

novembre 10, 2022

L’Ajuntament ha creat la Taula de la Formació Professional amb representants del sector educatiu, professional i sindicats per treballar per ampliar el nombre de places d’estudis de formació professional.

La tinent d’alcalde i regidora d’Ensenyament, Patrícia Illa, acompanyada de diversos representants del sector educatiu, empresarial  i sindical ha presentat aquesta setmana la Taula per la Formació Professional que s’ha constituït després de diverses trobades i reunions.

La Taula treballarà per potenciar la formació professional a Igualada i comarca i per reclamar a la Generalitat de Catalunya que tiri endavant l’ampliació de l’Institut Milà i Fontanals que permeti augmentar el nombre d’alumnes que cursen formació professional a la ciutat.

Actualment l’institut Milà i Fontanals està saturat; cada any 400 alumnes no poden accedir a la seva primera opció d’estudis. A l’institut Milà i Fontanals s’ imparteixen 11 famílies professionals  el que suposa 64 grups entre Grau Mitjà i Grau Superior.

La taula per la Formació Professional reuneix agents de tots els àmbits per establir les prioritats i les demandes sector empresarial i industrial i s’ha definit un pla per ampliar les instal·lacions del Milà per poder acollir més alumnes i nous cursos.

Des de l’Ajuntament d’Igualada s’ha ofert una solució provisional mentre no s’amplia l’Institut Milà i Fontanals; com és el de traslladar alumnes i estudis d’algunes de les famílies professionals a d’altres centres de la ciutat com per exemple al Badia i Margarit.

Des d’ AEPIC formem part d’aquesta taula amb l’objectiu de reclamar l’ampliació de l’Institut Milà i Fontanals i afavorir que els i les alumnes que vulguin estudiar a la Comarca puguin fer-ho i després accedir al mercat laboral on hi ha una important demanda de perfils professionals amb estudis d’FP.

Amb la col.laboració de l’Ajuntament d’Igualada
© Copyright  AEPIC - Associació d'Empreses del Polígon Industrial Les Comes

envelopephone-handsetmap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram