L’AEPIC organitza una trobada de socis

maig 27, 2021

L'objectiu de la trobada era informar de les accions i actuacions que s'estan portant a terme des de l'entitat per millorar el polígon Les Comes d'Igualada

El passat dimarts va tenir lloc una trobada de socis de l'Associació d‘Empreses del Polígon Industrial Les Comes (AEPIC) amb l'objectiu d'informar-los detalladament de les actuacions que s'estan portant a terme des de l'entitat per a millorar el polígon.

La important campanya de captació de socis que s' ha fet en els darrers mesos ha suposat un important increment d'associats; per aquest motiu, es va creure convenient informar-los dels aspectes més rellevants que s'estan treballant i recollir les seves propostes i necessitats per a la millora del polígon de les Comes.

El president d'AEPIC, l'empresari Joan Mateu, va obrir l'acte i va comentar el resultat de les obres realitzades en alguns carrers dels polígons i de les obres previstes en els propers mesos, informant que ja s'ha iniciat la redacció del projecte de la Fase IV del Pla de Modernització del Polígon de Les Comes que afectarà el carrer Itàlia i part del carrer Països Baixos.

En quan a tema mobilitat, Mateu va explicar que el passat mes de març es va posar en marxa la prova pilot del bus a demanda del Polígon que l'uneix amb Igualada, Santa Margarida de Montbui i Vilanova del Camí. Les dues noves línies tenen un recorregut i uns horaris preestablerts. Si es volen utilitzar cal reservar el trajecte amb antelació a través de l'app El Meu Bus on hi ha tota la informació sobre els horaris i parades. Mateu va manifestar la importància de comptar amb aquest servei al nostre polígon, ja que és una acció més per convertir-lo en un polígon competitiu i que camina cap a la sostenibilitat.

El representant de l'empresa Masats, Marc Bisbal, va resoldre els dubtes que es van plantejar sobre aquest nou servei i va informar que les empreses encara són a temps d' optar a uns abonaments gratuïts i bonificacions en els trajectes; i també es va posar a disposició de totes les empreses interessades que tinguin dubtes al respecte.

Mateu també va comentar els avenços d'AEPIC amb el compromís mediambiental i la reducció de residus, per convertir el polígon Les Comes en un polígon net i sostenible. Per una banda, va recordar la web del Mercat d'Intercanvi que és una plataforma a disposició de les empreses destinada a donar una segona vida a productes o materials que les empreses ja no necessiten però que encara tenen una vida útil. L'únic que es demana és que els articles estiguin en bon estat de conservació i tinguin una qualitat mínima.

Per l'altra banda, va informar que en breu se signarà un acord amb el Centre de Gestió Mediambiental (CGM) que ha de permetre a les empreses associades disposar d' un servei de deixalleria perquè puguin gestionar i abocar els seus residus en una deixalleria de proximitat. Les empreses que vulguin beneficar-se d'aquest servei, podran gaudir d'un 10% de descompte a les tarifes oficials de CGM per gestionar els seus residus.

Segons el president de l'AEPIC, aquest acord dona resposta a una demanda necessària i urgent que feien les empreses del polígon al no tenir cap lloc pròxim per abocar-ho, una acció que no només permet agilitat, eficàcia i eficiència, sinó que “ens permet seguir treballant per un polígon en condicions, que respecta i vetlla pel medi ambient”.

Mateu també va informar que des d'AEPIC “estem immersos en un projecte d'anàlisi i diagnosi de les empreses per ser més eficients i sostenibles energèticament que té dos objectius estratègics: per una part, l'assessorament gratuït per identificar el potencial que hi ha a les empreses, amb l'objectiu de dur a terme millores en eficiència energètica, ajudar a resoldre dubtes i valorar la viabilitat tècnica i econòmica de determinades accions” i que per l'altra, “realitzar un inventari energètic del teixit empresarial per conèixer les necessitats i valorar la viabilitat de projectes compartits”.

També es va aprofitar la reunió per presentar de nou, la proposta d'implantació d'un servei de seguretat privada al polígon, un servei que moltes empreses creuen necessari per evitar robatoris. Aquest nou servei suposaria la contractació d'una empresa de vigilància nocturna. Per tirar endavant la proposta es necessita la implicació d'un important nombre d' empreses associades, ja que el cost es repercuteix entre totes i per aquest motiu com més empreses s' hi adhereixin més assequible serà el preu.

Per l'altra part, Francesc Pua, vocal de la Junta d'AEPIC, va informar els assistents dels resultats de la campanya de captació de socis realitzada en els darrers mesos i que ha suposat un important increment de socis. Actualment AEPIC compta amb 130 empreses associades el que suposa una representació de més del 50% de les empreses ubicades al polígon. Pua va comentar que aquesta bona representació ens permet tenir més força i suport per treballar per la millora i conservació del polígon.

En el torn obert de paraula es va comentar el col·lapse que s'organitza a les hores punta en determinades zones del polígon com ara la rotonda davant del supermercat l'Esclat o la de l'hospital originant greus problemes de trànsit .

Degut a la bona acollida de la sessió amb una trentena de participants, l'AEPIC organitzarà periòdicament trobades amb els socis.

L'Associació

L'AEPIC es va constituir fa 3 anys a iniciativa d'un grup d'empresaris de les Comes amb l'objectiu de vetllar pel manteniment de l'entorn del Polígon Industrial i aconseguir un polígon ordenat, net i amb els serveis necessaris per al benestar dels seus usuaris i el correcte funcionament de les empreses, també per informar i assessorar als seus associats i canalitzar les demandes i necessitats en relació als temes que tinguin a veure amb el polígon de Les Comes.

Amb la col.laboració de l’Ajuntament d’Igualada
© Copyright  AEPIC - Associació d'Empreses del Polígon Industrial Les Comes

Centre de preferències de privadesa

Necessari

Advertising

Analytics

_ga, gid, 1P_JAR

Other

envelopephone-handsetmap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram