Neix “Les Comes Genera”, la primera comunitat energètica empresarial de l’Anoia per apostar per les energies renovables i la transició energètica

febrer 23, 2023

Des de l’Associació Empresarial del Polígon Industrial Les Comes (AEPIC)   hem constituït la primera comunitat energètica empresarial de la comarca de l’Anoia. 

 Un projecte molt rellevant per l’entitat   que s’ ha pogut portar a terme gràcies a la col·laboració d’ un bon nombre d’associats i el suport de l’Ajuntament d’ igualada i la UPIC ( Unió de Polígons Industrials de Catalunya)

Després de realitzar, durant els mesos de desembre i de gener, la diagnosi tècnica es va creure convenient  impulsar i liderar la constitució de la  cooperativa anomenada “Comunitat Energètica Empresarial Les Comes Genera SCCL”. Es tracta d’una cooperativa  de serveis formada inicialment  per 10 empreses associades a l’AEPIC, però on podran sumar-se  altres empreses que hi  estiguin interessades. Per tirar el projecte endavant hem sol·licitat un ajut dels Fons Europeus  que, en el cas que sigui  aprovat, ens permetria iniciar el projecte aquest mateix any.

La Comunitat Energètica podrà  dur a terme la producció i generació d’energia amb tot tipus de fonts renovables, i molt especialment, les d’origen solar i tèrmica destinada al consum de les  empreses associades a la cooperativa així com a qualsevol projecte de mobilitat verda.

La constitució de la Comunitat Energètica ofereix grans avantatges,  per una banda permet superar les barreres que impedeixen a les empreses instal·lar energia fotovoltaica i per l’altre promou les sinèrgies en l’àmbit dels polígons i actuacions conjuntes que generen grans beneficis  ambientals, a través de la reducció  d’emissions de gasos d’efecte hivernacle, i també econòmics, degut a la reducció  de la despesa energètica les empreses.

Aquesta és una iniciativa gairebé pionera, doncs es la primera comunitat energètica  empresarial de l’Anoia i la segona Catalunya  i el primer pas per aconseguir autoconsum col·lectiu de proximitat al Polígon Industrial Les Comes.

Amb la col.laboració de l’Ajuntament d’Igualada
© Copyright  AEPIC - Associació d'Empreses del Polígon Industrial Les Comes

Centre de preferències de privadesa

Necessari

Advertising

Analytics

_ga, gid, 1P_JAR

Other

envelopephone-handsetmap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram