Neix un portal web dedicat a l’economia circular i al mercat d’intercanvi entre empreses de l’Anoia

juny 30, 2020

La iniciativa està liderada per la Unió Empresarial de l'Anoia (UEA) amb la col•laboració de l'Associació Empresarial del Polígon Industrial Les Comes (AEPIC). L'objectiu és ajudar a les empreses a traçar i liderar les seves estratègies basades en l'economia circular, la transició energètica i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)

L'economia circular, així com les estratègies de Transició Energètica i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) estan arrelant en l'esfera social, però també en l'empresarial. Com a mostra d'aquest fet, la Unió Empresarial de l'Anoia (UEA) –i amb l'objectiu latent de seguir acompanyant a les empreses cap a aquesta transició i aposta per aquest nou model econòmic- ha impulsat un portal web que té per objecte recollir la informació, les eines i estratègies a l'abast de les empreses per fer-los-hi més fàcil i proper.

Presentació web circular
Es tracta d'una iniciativa sorgida arran de la pandèmia provocada per la COVID-19 i revertida en oportunitat: una eina digital per ajudar a les empreses a replantejar la seva manera d'encarar l'estratègia empresarial tenint en compte tots aquests conceptes per tal de minvar l'impacte que les empreses (i persones) tenen en l'entorn i per posar un gra de sorra a la sostenibilitat del territori.

La iniciativa està impulsada per la Unió Empresarial de l'Anoia (UEA) conjuntament amb la col•laboració de l'Associació Empresarial del Polígon Industrial Les Comes (AEPIC), a través de la plataforma web d'Economia Circular i el Mercat d'Intercanvi.

La presentació d'aquesta iniciativa –que ha tingut lloc de forma híbrida (virtual i presencial) a les instal•lacions de l'empresa d'audiovisuals Cymatic AV als mitjans de comunicació-, ha comptat amb l'assistència de la gerent i secretària general de la patronal anoienca, Paula Arias i del president de l'AEPIC, Joan Mateu.

Implicació activa de l'economia circular de les empreses

“Ens trobem a una situació que si bé es comença a normalitzar, es deu a una excepcionalitat molt important. Tots aquests mesos que hem viscut, i seguim convivint, amb la situació d'alerta pel coronavirus, ens aporta a fer un canvi a nivell de mentalitat i d'empresa: han guanyat pes i rellevància uns valors que fins ara no tenien tant de ressò, la implicació social i mediambiental, el bé comú, la seguretat… Aquesta pandèmia ha remogut una part de nosaltres, a nivell personal i a nivell empresarial, també. Ha crescut una consciència que ja existia, però que s'ha fet encara més forta”, ha sentenciat Arias.

En la seva intervenció, Arias ha detallat que des de l'entitat s'ha cregut més important que mai donar veu i relleu a unes línies ja presents en l'entitat com poden ser l'economia circular i els objectius de desenvolupament sostenibles: “Tant des de la UEA com des d'AEPIC creiem que té molt de sentit donar una segona vida útil a materials i productes, evitant que es converteixin en rebuig. Permetent a les empreses que guanyin un valor més al seu core business, implicant-se activament amb l'economia circular. Agraïm la col•laboració de l'AEPIC en aquesta iniciativa i fem una crida perquè moltes més s'hi sumin en aquest projecte”, ha reblat Arias.

Així doncs, la iniciativa està basada per una part, pel portal www.economiacircular.uea.cat i pel Mercat d'Intercanvi, que complementa aquest portal web. El president de l'AEPIC, Joan Mateu, ha sigut l'encarregat d'explicar el funcionament d'aquest market place i ha afirmat que com a associació, des de l'AEPIC “Ens considerem empreses conscients, que estan treballant també amb la UEA per aconseguir que el de Les Comes siguin un polígon més eficient i més sostenible, en una aposta per traslladar l'economia circular, la transició energètica i els ODS a la comarca i les seves empreses”.

En aquest sentit, el portal d'Economia Circular i el Mercat d'Intercanvi són fonts de recursos i eines per allargar la vida útil dels productes per tal de facilitar l'intercanvi de productes des de les empreses cap a altres, entitats i particulars, a través d'una gran diversitat de productes, material d'oficina, mobiliari, decoració, llibres, terminals, informàtica i electrònica, material industrial, entre d'altres. La plataforma és oberta a totes les empreses de la comarca de l'Anoia que vulguin oferir materials i productes. Els oferents hauran de registrar-se per poder oferir un producte, però tothom qui ho vulgui, podrà sol•licitar-los, ja sigui empresa, particular o organització, tenint preferència per obtenir els productes les entitats i centres educatius: “No hi ha cap contraprestació econòmica pels productes, i com a comprovant de la transacció del producte o material, l'empresa oferent elaborarà un albarà d'entrega. Els articles que s'ofereixin en el mercat d'intercanvi han d'estar en bon estat de conservació i tenir una qualitat mínima”, ha especificat Mateu.

Una iniciativa, que sense cap mena de dubte, ajudarà a conscienciar i acompanyar a les empreses en aquesta aposta global més sostenible.

Totes les persones interessades en aquest portal i mercat d'intercanvi poden adreçar-se a www.economiacircular.uea.cat – economiacircular@uea.cat

Amb la col.laboració de l’Ajuntament d’Igualada
© Copyright  AEPIC - Associació d'Empreses del Polígon Industrial Les Comes

Centre de preferències de privadesa

Necessari

Advertising

Analytics

_ga, gid, 1P_JAR

Other

envelopephone-handsetmap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram